webdesign

Webdesign is het proces van het ontwerpen van websites. Dit omvat het bepalen van de lay-out, kleurenschema's, typografie en andere visuele aspecten van een website. Het doel van webdesign is om een website gebruiksvriendelijk, aantrekkelijk en effectief te maken voor de bezoekers.

Webdevelopment, aan de andere kant, omvat het bouwen en onderhouden van de technische aspecten van een website. Dit kan bijvoorbeeld het schrijven van code om de functionaliteit van de website te implementeren, het integreren van databases en het opzetten van de serveromgeving om de website op te hosten.​ Webontwikkelaars werken vaak met verschillende programma's en talen, zoals HTML, CSS, JavaScript en PHP, om de website te bouwen en te onderhouden.

Sommige mensen specialiseren in één van de twee gebiedenwerken terwijl anderen, zoals Flymedia, deskundig zijn in zowel webdesign als in webdevelopment. Het is belangrijk om te onthouden dat beide aspecten samenwerken om ervoor te zorgen dat een website functioneert en er aantrekkelijk uitziet voor de gebruiker. 

Webdesign is een belangrijk onderdeel van het online succes van een bedrijf, omdat een goed ontworpen website kan bijdragen aan een positief imago en kan helpen om bezoekers te converteren tot klanten.