Zoekmachine Optimalisatie

SEO (Search Engine Optimization) is een verzamelterm voor technieken en methoden die worden gebruikt om een website beter te laten ranken in de zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google.
 
Dit is belangrijk omdat mensen vaak via zoekmachines op het internet navigeren en als jouw website niet goed gevonden wordt, kan dit leiden tot minder bezoekers en dus ook minder potentiële klanten.

Er zijn verschillende manieren om SEO toe te passen, en er zijn twee hoofdcategorieën: organisch SEO en betaald SEO.

Organisch SEO

Organisch SEO verwijst naar technieken die worden gebruikt om de natuurlijke of "organische" zoekresultaten van een website te verbeteren. 

Dit kan worden gedaan door het optimaliseren van de website voor zoekmachines, het opbouwen van kwalitatief hoogwaardige backlinks en het creëren van relevante en waardevolle content. 

Organisch SEO kan tijdrovend zijn, maar het kan op de lange termijn effectief zijn en het kan ook goedkoper zijn dan betaald SEO.

Betaald SEO

Betaald SEO, ook wel bekend als "zoekmachineadvertenties" of "SEA", verwijst naar technieken die worden gebruikt om een website te laten ranken door middel van betalende advertenties. 

Dit kan worden gedaan door het gebruik van platformen zoals Google Ads, waarbij adverteerders betalen voor een bepaalde positie in de zoekresultaten. 

Betaald SEO kan sneller resultaten opleveren, maar het kan ook duurder zijn op de lange termijn.

Natuurlijk ligt het ook aan de hoeveelheid werk die nodig is. Een bedrijf met een sterk bestaande online aanwezigheid zal misschien minder werk nodig hebben om zijn positie op Google te verbeteren, terwijl een bedrijf dat net begint met het opbouwen van zijn online aanwezigheid wellicht meer werk nodig heeft. 
Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde kosten voor SEO diensten in Nederland variëren van €500 tot €1.500 per maand. Dit is echter slechts een richtlijn, en het is belangrijk om te onthouden dat de kosten voor SEO voor elk bedrijf anders kunnen zijn. Het is aanbevolen om met verschillende SEO-bedrijven te praten en offertes te verkrijgen om een goed beeld te krijgen van de kosten voor uw specifieke behoeften.

Onze core business is design en hosting, wij zijn in staat een gedegen organische SEO basis op te zetten door middel van een vlot ladende website, Server Side Cashing, keyword integratie en SEO plugins. 
Wilt u op plek 1 in de Google rankings komen en blijven en staat uw budget het toe dan kunt u overwegen een SEO-bedrijf in de arm te nemen. 
We hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met verschillende betrouwbare partners op SEO gebied en adviseren u graag bij het maken van uw keuzes.