Op deze pagina vind u een overzicht van veel gestelde vragen en problemen. Het is onze bedoeling deze lijst steeds verder uit te breiden. Staat uw vraag er niet bij dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
Ons team van ervaren professionals staat voor u klaar om u te helpen bij het oplossen van technische problemen en het beantwoorden van al uw vragen.We bieden ondersteuning via e-mail, telefoon en chat, en proberen altijd zo snel mogelijk te reageren om ervoor te zorgen dat u weer aan de slag kunt met uw website.
Ons team heeft kennis van verschillende webtechnologieën en is op de
hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van hosting. Zo
kunnen we u altijd de juiste hulp bieden.
Veelgestelde vragen over hosting
Flymedia is gespecialiserd in webdesign, webdevelopment en cloud hosting en biedt verschillende hostingoplossingen, waaronder shared hosting, virtuele privéservers (VPS), en cloud instances. Flymedia biedt een breed scala aan opties voor het hosten van websites en andere toepassingen, waaronder verschillende besturingssystemen, processorarchitecturen, geheugen- en opslagopties. De Dedicated VPS hostingoplossingen van Flymedia zijn gebaseerd op een pay-per-use model, wat betekent dat u betaalt voor de resources die u gebruikt. Dit kan handig zijn als u wilt kunnen schalen naar meer of minder resources afhankelijk van de behoeften van uw website of toepassing. Flymedia biedt ook een aantal beheer- en beveiligingsfuncties, zoals firewalls, back-ups, en DDoS-bescherming. Daarnaast leveren wij standaard bij al onze pakketten 'Managed WordPress Hosting', wat wil zeggen dat wij alle technische werkzaamheden voor u uit handen nemen. Als u op zoek bent naar een flexibele en schaalbare cloud hostingoplossing, bent u bij Flymedia aan het goede adres.
Hosting is het proces waarbij een website op een server wordt geplaatst zodat deze via het internet toegankelijk is voor gebruikers. Een server is een computer of een systeem dat is geconfigureerd om websites op te slaan en te verwerken. Als u een website heeft, heeft u een hostingoplossing nodig om ervoor te zorgen dat de website op het internet beschikbaar is voor gebruikers. Er zijn verschillende soorten hostingoplossingen, zoals shared hosting, VPS (Virtual Private Server) hosting, en dedicated hosting. In shared hosting deelt u de serverruimte en de resources met andere websites. In VPS hosting heeft u een virtuele server die specifiek voor u is gereserveerd en die niet met andere websites wordt gedeeld. In dedicated hosting heeft u een volledige server voor uw enige website, wat betekent dat u de volledige capaciteit en resources van de server voor uzelf heeft.
Managed WordPress-hosting is een hostingdienst waarbij de hostingprovider zich bezighoudt met alle aspecten van het hosten en onderhouden van een WordPress-website. Dit omvat taken zoals het instellen en configureren van de server, het installeren en bijwerken van WordPress, het installeren en configureren van plugins en thema's en het verlenen van technische ondersteuning en onderhoud op lange termijn.
Met deze volledig beheerde WordPress-hosting neemt de hostingprovider alle technische details voor zijn rekening, zodat website-eigenaren zich, indien zij het design en installatie zelf willen uitvoeren, kunnen concentreren op het maken en beheren van hun inhoud. Dit type hosting is vooral handig voor kleine bedrijven en individuen die misschien niet over de technische expertise of middelen beschikken om hun eigen hosting te beheren. Vanzelfsprekend kan Flymedia het ontwerpen en installeren ook uit handen nemen.
Sommige gemeenschappelijke kenmerken van volledig beheerde WordPress-hosting zijn automatische back-ups, beveiligingsmaatregelen om te beschermen tegen hacken en malware en prestatieoptimalisatie om ervoor te zorgen dat de website snel en efficiënt laadt. Naast volledig beheerde WordPress-hosting biedt Flymedia ook aanvullende diensten, zoals SEO-basis, websiteontwerp en -ontwikkeling en integratie van e-commerce.
Bij Flymedia heeft u de keuze uit 3 soorten hosting: "Shared hosting", "VPS hosting" en Dedicated VPS hosting". Hieronder leggen we uit wat we hiermee bedoelen.
1. Shared Hosting
Ook wel 'gedeelde hosting genoemd. Uw website deelt resources (computercapaciteit, bandbreedte, geheugen, opslagruimte, en andere specifieke middelen) met andere 'buren' op dezelfde server, soms wel honderden. Deze vorm van hosting is gebruikelijk voor persoonlijke en kleine websites met weinig bezoekers en waaraan geen forse eisen worden gesteld.
Shared hosting is de goedkoopste vorm van hosting maar heeft enkele nadelen; de website zal nooit zo snel laden als op een VPS. de schijfruimte is beperkt en wanneer een andere gebruiker op dezelfde server zich misdraagt door bijvoorbeeld SPAM te versturen kunt ook u daar last van hebben doordat het IP adres op een zwarte lijst komt te staan.
2. Shared VPS Hosting
Shared VPS hosting is een hostingoplossing waarbij u deelneemt aan een VPS (Virtual Private Server) met enkele andere websites. Een VPS is een virtuele server die is opgezet binnen een fysieke server om websites op te hosten. In tegenstelling tot gedeelde hosting, waarbij u de serverruimte en resources deelt met talloze andere websites, deelt u in shared VPS hosting de server alleen met een beperkt aantal andere websites. Dit betekent dat u meer resources en flexibiliteit heeft dan in gedeelde hosting, omdat u niet concurreert om de beschikbare serverresources met zoveel andere websites.
Het nadeel van shared VPS hosting is dat u nog steeds moet delen met andere websites, wat betekent dat u beperkt bent in de hoeveelheid resources die u kunt gebruiken en dat u afhankelijk bent van de prestaties van de andere websites op de server. Als u op zoek bent naar een hostingoplossing met meer controle en flexibiliteit, kunt u overwegen om een VPS hosting-oplossing te kiezen die niet gedeeld is met andere websites, zoals een dedicated VPS oftewel een VPS met een specifiek aantal resources dat specifiek voor u is gereserveerd.
3. Dedicated VPS Hosting
Deze vorm van hosting is de meest ideale vorm die wij bieden en daarmee ook de duurste. Uw website staat op een eigen persoonlijke Virtual Private Server (VPS). Dit betekent dat uw website is geïsoleerd in zijn eigen 'container' en zijn eigen toegewijde resources en deelt deze niet met enige 'buren'. Een gecontaineriseerde oplossing voor hosting is significant sneller en beter dan een gedeelde hosting oplossing. Uw website beschikt over een eigen IP adres waardoor de bereikbaarheid optimaal gewaarborgd kan worden.
Bij deze laatste vorm van hosting kunt u kiezen uit verschillende besturingssystemen, processorarchitecturen, geheugen- en opslagopties. De Dedicated VPS hostingoplossingen van Flymedia zijn gebaseerd op een pay-per-use model, wat betekent dat u betaalt voor de resources die u gebruikt. Dit kan handig zijn als u wilt kunnen schalen naar meer of minder resources afhankelijk van de behoeften van uw website of toepassing. Daarnaast zijn hierbij meer uitgebreide opties met betrekking tot beheer- en beveiligingsfuncties, zoals firewalls, back-ups, en DDoS-bescherming mogelijk.
Bij Flymedia zijn alle soorten hosting volledig 'Managed'.
Answer. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur id suscipit ex. Suspendisse rhoncus laoreet purus quis elementum. Phasellus sed efficitur dolor, et ultricies sapien. Quisque fringilla sit amet dolor commodo efficitur. Aliquam et sem odio. In ullamcorper nisi nunc, et molestie ipsum iaculis sit amet.
Flymedia maakt gebruik van NGINX.
NGINX is een opensource webserver en reverse proxy-software die is ontwikkeld in 2002. Het wordt vaak gebruikt als een alternatief voor Apache, een andere populaire webserver, omdat het snel en efficiënt is en goed presteert bij het verwerken van grote hoeveelheden aanvragen. NGINX kan worden gebruikt om websites te hosten, maar het kan ook worden gebruikt als een reverse proxy, wat betekent dat het verzoeken van gebruikers naar andere servers doorstuurt. Dit kan handig zijn als u wilt dat NGINX verzoeken van gebruikers naar verschillende servers afhandelt op basis van bepaalde criteria, zoals de URL of de geografische locatie van de gebruiker. NGINX wordt vaak gebruikt in combinatie met andere software, zoals load balancers en content management systemen, om websites te hosten en te beheren.
Veelgestelde vragen over over het bouwen van websites
Webdesign en webdevelopment zijn twee verschillende aspecten van het proces om een website te bouwen en te onderhouden. Webdesign omvat het visuele aspect van een website, zoals de layout, kleuren, fonttypen en afbeeldingen. Het doel van webdesign is om de website aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk te maken voor de gebruiker. Webdevelopment, aan de andere kant, omvat het bouwen en onderhouden van de technische aspecten van een website. Dit kan bijvoorbeeld het schrijven van code om de functionaliteit van de website te implementeren, het integreren van databases en het opzetten van de serveromgeving om de website op te hosten. Webontwikkelaars werken vaak met verschillende programma's en talen, zoals HTML, CSS, JavaScript en PHP, om de website te bouwen en te onderhouden. Sommige mensen specialiseren in één van de twee gebiedenwerken terwijl anderen, zoals Flymedia, deskundig zijn in zowel webdesign als in webdevelopment. Het is belangrijk om te onthouden dat beide aspecten samenwerken om ervoor te zorgen dat een website functioneert en er aantrekkelijk uitziet voor de gebruiker.
Een website is een verzameling van webpagina's die via het internet toegankelijk zijn en die samen een specifiek onderwerp of doel vormen. Websites kunnen allerlei verschillende doelen hebben, zoals het bieden van informatie, het verkopen van producten of diensten, of het delen van persoonlijke of professionele projecten.
Er zijn een aantal eigenschappen waaraan een goede website zou moeten voldoen:
Gebruiksvriendelijk: een goede website is gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken voor de gebruiker. Dit betekent dat de layout duidelijk is, de navigatie gemakkelijk te volgen is en de informatie gemakkelijk te vinden is.
Mobielvriendelijk: steeds meer mensen gebruiken mobiele apparaten om websites te bezoeken. Een goede website is daarom responsive, wat betekent dat deze zich aanpast aan het schermformaat van het apparaat dat wordt gebruikt.
Laadtijd: een goede website laadt snel, wat betekent dat gebruikers niet lang hoeven te wachten voordat ze de website kunnen gebruiken. Langzame laadtijden kunnen leiden tot gebruikersfrustratie en het verlaten van de website.
Visueel aantrekkelijk: een goede website heeft een professioneel en aantrekkelijk uiterlijk, wat betekent dat de layout duidelijk is en de afbeeldingen en andere media professioneel zijn.
Relevant: een goede website biedt informatie of diensten die relevant zijn voor de doelgroep van de website.
Actueel: een goede website bevat actuele informatie en wordt regelmatig bijgewerkt om ervoor te zorgen dat de informatie up-to-date is.
Veilig: een goede website maakt gebruik van beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat gebruikersgegevens en andere belangrijke informatie veilig zijn.
WordPress is een open source content management systeem (CMS) dat is ontwikkeld om het gemakkelijk te maken om websites te bouwen en te beheren. Ruim 45 % van alle website zijn gebouwd met WordPress. Het wordt voornamelijk gebruikt om blogs en andere websites te hosten en te beheren. WordPress biedt gebruikers een aantal voordelen, zoals een gebruiksvriendelijke interface, een groot aantal beschikbare plug-ins en thema's om de uiterlijk en functionaliteit van de website te personaliseren, en een actieve ontwikkelaarsgemeenschap die regelmatig updates uitbrengt. WordPress kan op elke server worden geïnstalleerd die PHP en MySQL ondersteunt, wat betekent dat het op de meeste hostingoplossingen kan worden gebruikt. Het is ook mogelijk om WordPress te gebruiken in combinatie met een cloud hostingoplossing, zoals Flymedia, om uw website te hosten. Als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om een website te maken en te beheren, kan WordPress een goede optie zijn om in overweging te nemen.
Webdesign 3.0 is een term die soms wordt gebruikt om de huidige trend in webdesign aan te duiden, die zich richt op het gebruik van geavanceerde technologieën en designprincipes om gebruikerservaringen op het web te verbeteren. Deze trend is gebaseerd op de evolutie van het web van statische pagina's naar dynamische, interactieve media en richt zich op het creëren van aangepaste, persoonlijke en relevante gebruikerservaringen. Webdesign 3.0 maakt gebruik van technologieën zoals responsive design, gebruikersonderzoek, gegevensanalyse en geavanceerde visuele elementen om de gebruikerservaring te verbeteren.
Wij verzorgen alle bewerkingen op uw website (inhoud wijzigen, afbeeldingen vervangen, enzovoort). U stuurt gewoon een ticket en wij nemen het van u over. U hebt geen team meer nodig dat dergelijke taken voor u zal verrichten. Zo bespaart u tijd en geld! Ook kunnen wij uw content tot op zekere hoogte verzorgen, denk hierbij aan het produceren van kopij en afbeeldingen.
Alle afbeeldingen op deze website zijn door ons zelf gemaakt. Wanneer u dit wilt kunnen wij ook voor uw website de afbeeldingen maken; denk hierbij aan foto's, stripfiguren, tekeningen en achtergronden. De afbeeldingen zijn uw eigendom en u kunt ze, niet alleen op uw website, gebruiken waar u maar wilt.
Naast afbeeldingen kunnen wij ook de tekst voor uw website verzorgen. Informeer gerust naar de mogelijkheden en de aantrekkelijke prijzen.
Veelgestelde vragen over online dreigingen, beveiliging en onderhoud
Er zijn een aantal problemen die kunnen optreden bij het updaten van een WordPress-website:
Compatibility issues: Sommige updates kunnen conflicten veroorzaken met andere plugins of thema's die op de website zijn geïnstalleerd, wat kan leiden tot fouten en problemen met de website. Bij iedere update wordt dus een afweging gemaakt, nu updaten of wachten op een volgende meer veilige release.
Data loss: Het is mogelijk dat u belangrijke gegevens verliest tijdens het updateproces. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er geen recente back-up is gemaakt van uw website of als de back-up niet correct werd uitgevoerd. Om dit te ondervangen wordt er voor iedere update gecontroleerd of er een recente werkende backup van de website bechikbaar is, zoniet dan wordt deze direct gemaakt.
Downtime: Tijdens het updateproces kan de website tijdelijk onbereikbaar zijn voor bezoekers. Dit kan leiden tot verlies van inkomsten of afname van het aantal bezoekers. Dankzij de snelle servers van Flymedia en het feit dat updaten gewoonlijk 'snachts plaatsheeft wordt dit ongemak zoveel mogelijk ondervangen.
Security vulnerabilities: Als u een oude versie van WordPress gebruikt, kan dit leiden tot beveiligingsproblemen. Door de website te updaten naar de laatste versie, kunt u deze beveiligingsproblemen oplossen. Flymedia zorgt ervoor dat uw WordPress versie altijd de meest recente is.
Customization issues: Sommige updates kunnen de aangepaste functies van de website overschrijven, wat kan leiden tot het verlies van aangepaste functies of het vereisen van extra werk om deze functies te herstellen. Ook dit is voor ons een reden om het updaten niet volledig automatisch te laten plaatsvinden maar bij iedere update vooraf te onderzoeken of deze update veilig kan worden uitgevoerd.
Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om backups te laten maken van uw website:
Beveiliging: als u een backup heeft van uw website, kunt u deze terugzetten als er iets misgaat met de website, zoals een hack of een technisch probleem. Dit kan helpen om te voorkomen dat u belangrijke gegevens of inhoud verliest.
Website-updates: als u wijzigingen maakt aan uw website, zoals het installeren van nieuwe plug-ins of het wijzigen van de thema's, kan het handig zijn om een backup te hebben als er iets misgaat. Zo kunt u gemakkelijk terugkeren naar een eerdere versie van de website als er problemen optreden.
Disaster recovery: mocht er iets misgaat met de server of het hostingaccount waarop uw website is gehost, kan het handig zijn om een backup te hebben om de website op een andere server te herstellen.
Naast het feit dat wij zelf altijd over up-to-date backups van onze eigen servers beschikken raden wij aan om regelmatig backups te laten maken van uw website, zodat u altijd een recente kopie heeft als er iets misgaat. Het is verstandig om meerdere backups te hebben op verschillende locaties, zodat u altijd een kopie heeft als er iets misgaat met één van de backups.
Bij alle hostingpakketten worden automatisch backups gemaakt van uw website, zowel lokaal als op externe locaties. U kunt, afhankelijk van het pakket dat u heeft, kiezen voor wekelijks, dagelijks en twee maal dagelijkse backups.